Vi som överlevde

Betyg 4.5
6h 47min
222 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Det finns en berömd bild som är tagen av sovjetiska soldater, den 27 januari 1945. På bilden syns judiska barn som alla håller fram sina armar för att visa upp siffrorna som är tatuerade där. I mitten står en fyraårig pojke - Michael - den här boken är hans berättelse.

Michael föds 1940, rakt in i en värld av terror, svält och rädsla. Sina första år tillbringar han i ett ghetto i en liten polsk stad, tillsammans med sin mamma, pappa och storebror. När order ges om att alla polska ghetton ska tömmas sätts familjen Bornstein på ett tåg som tar dem till Auschwitz. Nu, nästan sjuttio år senare, berättar Michael för första gången om sin uppväxt och de ödets nycker som gjorde att han överlevde Förintelsen.

En gripande skildring om den yngste överlevaren från Auschwitz.

Uppläsare:

Översättare:

Carina Jansson

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

6h 47min

Sidor e-bok:

222

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-08-31

Förlag ljudbok:

B. Wahlströms

ISBN ljudbok:

9789132198762

Förlag e-bok:

B. Wahlströms

ISBN e-bok:

9789132168949

Vad andra tycker

Recensioner av Vi som överlevde

Fruktansvärt att så många människor behövt gå igen detta. Tack att du valde o berätta så att vi aldrig glömmer detta. Boken och uppläsningen är väldigt bra. Tack än en gång att du delger oss ditt liv.

Malin

en otroligt gripande och väldigt viktig bok som alla bör läsa, vi får aldrig glömma! uppläsningen var jättebra!

peder

Väldigt intressant att få höra från en person som var med om det hemska tiden. Jag tror dock att det var mycket värre än vad han beskriver i boken, denna bok tycker jag så många som möjligt bör läsa/lyssna! Nyttigt att få veta vad som hänt. Bra uppläsare, bra och behaglig med tanke på att det är en hemsk berättelse han läser

Natali

Alla borde läsa denna bok.

Inger