Text och stil

Text och stil

Om konsten att berätta med vetenskap

Beskrivning av boken

Text & Stil är en både seriös och rolig historia om det skrivna ordets förändrande möjligheter, men framför allt en inspirerande skrivhandbok i essäformat.

Utifrån mer än tjugo års erfarenhet som författare och redaktör delar Magnus Linton med sig av tips, strategier och reflektioner kring skrivandets hantverk och vad som gör en text stark, levande, rytmisk och intellektuellt omtumlande.

Att skriva facklitteratur är en kombinationskonst med kraft att snabbt förändra kunskap och tänkande – men vad är det som ska kombineras, med vilka redskap, på vilket sätt och med vilken ton?

Boken vänder sig i första hand till forskare och experter som letar nya former för effektivt berättande, men egentligen till alla som i text hanterar fakta och kvalificerad kunskap och önskar en bredare publik – journalister, utredare, lärare, redaktörer, rapportförfattare. Ett levande språk och effektivt berättande är färdigheter alla kan erövra. Text & Stil är en både seriös och rolig historia om det skrivna ordets förändrande möjligheter, men framför allt en inspirerande skrivhandbok i essäformat.

Om tidigare böcker av Magnus Linton:

”Ett av de bästa populärvetenskapliga reportage jag har läst… Lintons förening av forskning och människoöden drabbade av narkotikan borde nå en stor publik.”
Jenny Björkman, Respons

”Jag vet ingen annan svensk journalist som med samma lätthet som Magnus Linton kan röra sig mellan reporternärvaro, referat av akademiska läsefrukter och storpolitiskt resonemang: som en skicklig bilförare håller han stilen oavsett vägunderlag.”
Björn af Kleen, Sydsvenskan

Magnus Linton har skrivit sex böcker, varav tre blev nomi­nerade till Augustpriset för bästa svenska fackbok (2005, 2010 och 2015). Han var under många år chefredaktör för samhällsmagasinet Arena och har varit anställd som skriv­coach på Uppsala universitet. Han föreläser regelbundet för akademiker om text och skrivande och är engagerad i Författarförbundets projekt Sanning och stil, ett initiativ för att främja litterär sakprosa och stärka fackbokens ställ­ning i svenskt kulturliv.

Författare.Magnus Linton

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Text och stil