Solhjärtats hemlighet - Skuggljusen

Solhjärtats hemlighet - Skuggljusen

Beskrivning av boken

"Undergången var nära. Vi kände det alla tre. Efter två dagars hård segling över havet kunde vi konstatera att vi inte skulle hinna ifatt Silverdrottningens skepp. Hennes hundra skepp glittrade i horisonten mot den mörkblå kvällshimlen. I morgon skulle de nå Elorien. Då skulle allt vara för sent."

Den sista striden om landet Elorien närmar sig. Tiden håller på att rinna ut för vännerna Kim, Nela och Serkzes som kämpar för att stoppa Silverdrottningens stora armé och förhindra att spådomen om Eloriens undergång slår in. De har varken vapen eller soldater till sin hjälp och deras största hopp - Solhjärtat - ligger förlorat på havets botten. Framtiden ser mörk ut, men Kim och hans vänner vägrar att ge upp och händelserna tar oväntade vändningar.

Skuggljusen är den fjärde och sista delen i fantasyserien Solhjärtats hemlighet.

Pär Sahlin är utbildad lärare och har arbetat mer än femton år på mellan- och högstadiet. Han debuterade som skönlitterär författare år 2014 med boken Solhjärtats hemlighet och är nu författare på heltid. Förutom skönlitteratur skriver han även läromedel i svenska. Vid sidan av skrivandet åker han runt och gör författarbesök på skolor och bibliotek.

Kim är den utvalde, den som bär märket. Efter att ha träffat flickan Nela och färdats till en annan värld är han plötsligt en hjälte. Han är den enda som kan rädda landet Elorien från de faror som hotar. Men hur ska en vanlig kille som han kunna slåss mot ondsinta svartmunkar och lömska förrädare i ett land han inte ens visste fanns? I serien Solhjärtats hemlighet får vi följa Kims spännande och farofyllda äventyr där han tvingas utmana sina rädslor och bli den hjälte som landet Elorien behöver.

Vad andra tycker

Recensioner av Solhjärtats hemlighet - Skuggljusen