Skärvor av ett liv

Vägen till och från Auschwitz

Betyg 4.6
7h 32min
bookCoverFor

Beskrivning av boken

"Jag berättar om mitt liv, om min barndom och uppväxt, om gettot, om transporten i boskapsvagnarna, om selektionen, om vistelserna i Auschwitz och de olika arbetslägren, om befrielsen i Bergen-Belsen, om de vita bussarna och om vägen till paradiset i Sverige."

Skärvor av ett liv är en ögonvittnesskildring av livet som judisk fånge i de tyska koncentrationslägren, om förintelsen av sex miljoner judar som vissa påstår aldrig har ägt rum. Hédi Fried är en av de få överlevande som ännu finns kvar och kan berätta sanningen om vad som verkligen hände.

Elie Wiesel, mottagare av Nobels fredspris 1986, skrev såhär om Hédi Frieds bok:
"Denna bok är mer än en personlig dokumentation; den är ett vittnesbörd, djupt gripande och skakande."

Hédi Fried är författare och psykolog. Hon är engagerad i att sprida kunskap om rasism och demokrati och har föreläst mycket i skolor och internationellt. Hédi Fried utgår i böckerna
Skärvor av ett liv, Livet tillbaka, Ett tredje liv och Livets pendel från sina egna erfarenheter från Förintelsen. Hon föddes 1924 i staden Sighet i dåvarande Ungern (idag Rumänien). Efter att ha suttit i koncentrations- och förintelselägret i Auschwitz och koncentrationslägret i Bergen-Belsen kom hon till Sverige med Röda korsets bussar år 1945. År 1998 mottog hon regeringens medalj Illis Quorum av åttonde storleken, år 2000 mottog hon Natur & Kulturs kulturpris och 2015 fick hon Raoul Wallenbergs pris.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Tid ljudbok:

7h 32min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-05-14

Förlag ljudbok:

Natur & Kultur

ISBN ljudbok:

9789127158979

Vad andra tycker

Recensioner av Skärvor av ett liv

Mycket bra bok, sträcklyssnade. Rekommenderas varmt!

Rosmarie

Fantastiskt och läs/lyssna värd bok ❤️

Elin

En fantastiskt bra bok som skildrar förintelsen av alla judar, vad de fick utstå.Berättelsen av denna kvinna och hennes syster som trots allt överlevde detta hemska.Och sist men inte minst, denna fantastiska uppläsare Lena Endre.Hon har en sån inlevelse i det hon läser och behaglig röst🤗

Christina

Fantastiska Lena Endre gör boken rättvisa. Ett viktigt dokument för det som aldrig får hända, men som hände.

Maria