Simma med hajar - En resa mot finansvärldens innersta

Simma med hajar - En resa mot finansvärldens innersta

Beskrivning av boken

Finansvärlden betraktas ofta som en fullständigt cynisk bransch. Krassa börsanalytiker och hedgefondmäklare har blivit sinnebilden för en banksektor helt igenom präglad av girighet. Men är finansbranschen verkligen ond? Har bankmänniskor något annat för ögonen än egen vinning? Och har de ändrat kurs sedan finanskrisen 2008, eller är det bara en tidsfråga innan världens ekonomier än en gång börjar falla som dominobrickor?

Journalisten Joris Luyendijk ägnade två år åt att försöka förstå Londons mytomspunna och hårt kritiserade bankvärld. Till en början visste han lika lite som de flesta av oss, alltså nästan ingenting, men steg för steg tog han sig djupare in i finanskvarterens slutna universum. Det han lärde sig var både fascinerande och djupt oroande.

Simma med hajar är en resa rakt in i finanselitens mörka hjärta – en vass och underhållande skildring av bankdistriktens skamlösa lyxlirare och dess visselblåsare. När man inser att bankerna idag, trots alla larmsignaler, har en enorm makt att forma våra liv riskerar skrattet att sätta sig i halsen.

Joris Luyendijks bok hyllades när den kom ut i Nederländerna som en lyhörd, nyfiken och rolig skildring av en ofta utskälld bransch. Nu kommer boken på svenska med förord av Svenska Dagbladets ekonomireporter Andreas Cervenka.

Författare.Joris Luyendijk
Uppläsare.Per Juhlin

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Simma med hajar - En resa mot finansvärldens innersta