Piaf

Piaf

Beskrivning av boken

Édith Piaf föds på en av Paris bakgator, år 1915, rakt in i ett liv av fattigdom. Hennes sångröst tar henne dock bort från det hårda livet på gatan. Från storstadens gränder, till de stora musikscenerna. Och hon blir istället en av sin tids mest kända artister!

Ulla Lundqvist har utifrån de många berättelser och myter, som finns om Édiths liv, skrivit fram en fängslande roman. En berättelse om både motgång och framgång, men framför allt om kärleken till musiken.

En historia som passar lika mycket för den som redan vet om och älskar Édith Piafs musik, som för någon som är ute efter en spännande berättelse.

Den här boken är ett historiskt verk. Den är ett uttryck för tiden den skrevs i, och kan ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

Ulla Lundqvist är en svensk författare, litteraturvetare och kritiker. Hon har skrivit böcker för både barn och vuxna. Hon har också gett ut böcker i många olika genrer. Från skönlitteratur till facklitteratur och läroböcker.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Piaf