När reglerna slutat gälla
  
Dela boken    

Vad har vi rätt att förvänta oss av livet? Kan man få allt?
Ariel Levy är en uppskattad reporter på The New Yorker. Hon bor tillsammans med sin hustru på Manhattan och lever ett liv med middagar, resor och passion för skrivandet. Precis som hon alltid drömt om - att leva livet fullt ut. Hon får uppdraget att skriva en artikel om Mongoliet och
tackar entusiastiskt ja. När hon reser dit är hon gravid, gift och ekonomiskt trygg. Två veckor senare har hon inget av det kvar. På ett hotellrum i Ulan Bator har hon alldeles för tidigt fött en liten pojke. Han är det vackraste hon någonsin sett. Tjugo minuter senare är barnet dött.
I När reglerna slutat gälla rannsakar Ariel Levy med drabbande uppriktighet händelser som format henne. Föräldrarnas relation, barndomens upptäckarlust, tonårens leda och den brinnande längtan bort. Uppvuxen med en mamma som har lärt henne att flickor kan spränga de gränser
som samhället satt upp undrar hon: Är jag som kvinna för mycket? Är min hunger på livet fel?
I denna smärtsamt vackra, mörka och humoristiska memoar undersöker Ariel Levy vad som händer när begäret och längtan möter verkligheten.
Ariel Levy är amerikansk journalist och författare. Hon är reporter på The New Yorker och belönades 2014 med National Magazine Award for Essays and Criticism för reportaget Thanksgiving in Mongolia. Ariel Levy bokdebuterade 2005 med Female Chauvinist Pigs.
Översättning: Anna Lindberg.
Omslag:Alexis Holmqvist."Det är en ärlig, bitvis brutal, redogörelse för ett kvinnoliv med siktet inställt på allt som är kul i livet: sex, skrivande och självförverkligande. Levy lyckas med det osannolika: att skriva en fängslande och dessutom rolig skildring av en kvinnas färd genom sorg. Men framför allt är den ett (själv)kritiskt undersökande av de gåvor som ­feminismen gett henne."
Vanja Hermele, Dagens Nyheter
"Levy har en sällsynt förmåga att betrakta sig själv med brutal och skoningslös klarhet. Och hon skriver därefter; språket är naket och spänstigt. Hon sonderar de inre känslostormarna och skärskådar sin perfektionssträvande generation."
Atlantic
"En brännande bok som ruskar fram alla djupa känslor en människa kan känna. Ariel Levy har förvandlat sorgen till konst."
David Sedaris
"Ariel Levy är en författare som uppvisar kompromisslös uppriktighet, påfallande klarhet och förvånansvärd humor i det som bärgats ur spillrorna efter tragedin. Hennes livsberättelse gör sitt yttersta för att störta henne, och hennes vägran att låta sig kullkastas är omskakande och inspirerande. Att läsa den här boken har stärkt mig."
Lena Dunham
"Det kräver mod att söka efter mening i sorgen, särskilt om sökandet ställer livet på ända och skakar ut innehållet så att hela världen kan rota igenom det. Ariel Levy hänger sig åt jakten på ett hänförande sätt i sina nya memoarer."
Chicago Tribune"
"När reglerna slutat gälla är en mycket modern memoar vars byggstenar inte främst tycks hämtade från Girls, som också har utforskat reproduktiva frågor på sistone, utan från Transparent - till och med Portlandia."
New York Times


Hennes skildring av hur livet gör sitt yttersta för att slå ner henne, och hennes vägran att bli besegrad, kommer att drabba och inspirera dig.

Lena Dunham
Visa mer