Lill-Mopsen är borta

Lill-Mopsen är borta

Beskrivning av boken

Elly ska sova över hos sin bästa kompis Lana. Eftersom Lana har stukat foten tar Elly ut hennes vilda lilla mops på en promenad i skogen. Men det går inte alls som planerat. Först blir Elly nermejad i diket av ett par cyklister och när hon kommer på benen igen är mopsen spårlöst försvunnen. Och i sin jakt på hunden kommer Elly själv längre och längre bort från stigen. Kommer hon att hitta mopsen vid liv och dessutom finna vägen tillbaka?

I dessa tio fristående berättelser får vi stifta bekantskap med både människor och djur. Här stöter vi bland annat på ett gäng konsttjuvar, ett övergivet föl, en stökig guldhamster och ett första april-skämt som ingen glömmer i första taget. Vardagsnära historier fulla av vänskap, äventyr och finurliga lösningar.

Elsegret Ruge är en barnboksförfattare som skriver om barns vardagsliv och allt vad det innebär. Ruge är mest känd för att ha skrivit bokserien Anton, som innehåller tio olika berättelser om konsttjuveri, en bråkig hamster, aprilskämt som går över styr och mycket mer. Ruges böcker är fulla av äventyr och skratt, och är perfekta för barn mellan 7 till 9 år.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Lill-Mopsen är borta