Jag är visst feminist - på mitt sätt

Jag är visst feminist - på mitt sätt

Beskrivning av boken

Kan man vara feminist och samtidigt älska skönhet och mode?

I ”Jag är visst feminist - på mitt sätt” tar Alexandra ”Kissie” Nilsson, en av Sveriges mest kända influencers inom skönhet och mode, ställning för feminism och jämställdhet.
Bloggerskan, som når över 120 000 läsare varje dag, har under sin karriär fått ta emot stormar av hat, både från nättroll och media. Men också massor av kärlek.

”Jag är visst feminist - på mitt sätt” handlar om att stå upp för sig själv och att våga kalla sig feminist. Det är också en uppgörelse med nätets och patriarkatets mörkare sidor. Boken är menad som inspiration för alla som vill ha ett jämställt samhälle. Feminismen kan också glittra, och man kan brinna för jämställdhet och samtidigt älska skönhet och mode.

"Jag är medveten om att jag är en slav under patriarkatets ideal; jag är besatt av att följa de sjuka skönhetsideal som finns. Jag inser också att jag inte alltid är den perfekta förebilden eftersom jag en gång i tiden valde att operera mina bröst och tipsar om klänningar för att tjäna pengar. Jag kommer aldrig att vara den perfekta förebilden och jag tror inte att vi någonsin kommer att hitta en som kan och vill leva upp till alla våra krav. Jag kommer förbli den 'dåliga feministen', enligt vissa, men jag gör det jag kan. Det viktiga är att vi alla gör så gott vi kan och inte ger upp."

Vad andra tycker

Recensioner av Jag är visst feminist - på mitt sätt