En underbar torsdag

Betyg 4
8h 13min
315 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Doktorn återvänder till Monterey i Kalifornien efter andra världskrigets slut, men han möter inte samma stad som han lämnade. Den tidigare så livfulla och glädjefyllda platsen är nu insvept i gråtoner, och krigströttheten hänger tungt över invånarna. Hans biologiska anstalt har förfallit under hans frånvaro vilket adderar till hans växande sorg. Han börjar ifrågasätta meningen med livet och känner en tomhet sprida sig inombords.

På luffarhotellet Lusasken och den närliggande bordellen Björnflaggan kämpar Doktorns vänner för att muntra upp honom. Men det som tidigare brukade göra honom glad verkar inte längre ha någon effekt. Det går snart upp för vännerna att det han verkligen behöver är någon att gifta sig med, och Suzy, stadens senaste tillskott, visar sig vara den bästa kandidaten.

Steinbecks fängslande roman, ”En underbar torsdag”, är en berättelse där hjärtan sammanflätas, hopp återuppstår ur askan och varje onsdag tjänar som ett löfte om en ljusare torsdag.

John Steinbeck (1902-1968) räknas som en av Amerikas viktigaste författare. Hans romaner är ofta breda, episka berättelser om amerikansk arbetarklass. 1962 belönades han med Nobelpriset i litteratur.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Carl Sundell

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

8h 13min

Sidor e-bok:

315

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-06-27

Förlag ljudbok:

Saga Egmont

ISBN ljudbok:

9788726225389

Förlag e-bok:

Saga Egmont

ISBN e-bok:

9788711926772

Vad andra tycker

Recensioner av En underbar torsdag

Må vara en klassiker men storyn är inte speciellt bra egentligen relativt händelselös. Helt ok skriven. Misstänker bättre på engelska. Kommer inte läsa igen och blir inte heller sugen att läsa fler från Steinbeck. Lite likt Stoner i bemärkelsen att känslan ska komma fram snarare än storyn.

Maria