Blott du mig älskar

Blott du mig älskar

Beskrivning av boken

"Det var inte likt henne att tänka så om Göran. Hon hade anpassat sig till deras gemensamma tillvaro som hon en gång frivilligt valt att dela. Hon hade gjort den till en vana. En vana står man ut med, för den blir med tiden så gott som omärklig. Och vad beklagade hon sig över? Hon hade fått det trygga liv hon förmodligen inte var i stånd att leva utan och den gode okomplicerade man som hon helhjärtat kunde hålla av och respektera."

Eva älskar sin make Göran, en förståndig man som var läkare till yrket. Deras liv tillsammans är tryggt, stabilt och alldeles förutsägbart. Men en dag står Torben där på trappen. En ung och humoristisk man som är hungrig på livet, Görans motsats. Torben ska på inrådan av hans far bo hos det gifta paret på obestämd tid, i hopp om att få rätsida på sitt liv. Eva skulle för alltid minnas första synen av Torben. Det var som om hon redan då visste att han skulle förändra allt.

Gun Årestad, (f. 1930), är en svensk författarinna och tidigare redaktör för tidningen Femina. Hon var som författarinna verksam mellan åren 1966–1990 och skrev över 30 skönlitterära verk, vilka många översatts till flera språk. En betydlig del av hennes verk ingick vid första publicering i B. Wahlströms skriftserie Månadens roman, en serie som innefattade ett flertal författare med den gemensamma tematiken av kärlek och nära relationer. Årestad behandlar ofta ämnen som kärlek, relationer och vänskap iscensatta med allt från en igenkännande realism till en medryckande dramatik.

Författare.Gun Årestad
Uppläsare.Kristina Leon

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Blott du mig älskar