Att stå bredvid cancer

Att stå bredvid cancer

Beskrivning av boken

En bok till dig som står bredvid någon nära som blivit sjuk i cancer. En bok som både ger tröst och perspektiv, och som är konkret och användbar.
Att stå bredvid cancer handlar om att vara drabbad av sjukdom trots att man själv inte är sjuk; om att vilja vara stark för en människa man älskar, samtidigt som man ska hantera sin egen oro, stress och sorg.
”Vi är så många som lever bredvid någon som är allvarligt sjuk. Men vi är aldrig huvudpersonerna. Vi är stödtrupperna. Cancer är en lömsk sjukdom som man aldrig vet hur den utvecklas. Så vi är bara tvungna att vänta. Det är svårt att erkänna och det är svårt att prata om. Livet gör ont och vi människor behöver människor, även om det bara är ett kort sms från nån som skriver ’kram, tänker på er’ en tidig tisdagsmorgon.”
Perspektivet är personligt och inkännande. Reflektioner och resonemang varvas med intervjuer med personer som ger olika perspektiv och svar på svåra frågor.

Ola Ringdahl är journalist och arbetar med kommunikation i olika former, bl.a. som konsult åt olika webbyråer. Hans första bok Det blir bra. Manual för skilda män utkom hösten 2013.

Författare.Ola Ringdahl

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Att stå bredvid cancer