Åh Lunargatan

Åh Lunargatan

Beskrivning av boken

"Nu fattar elden tag i en gren på den gamla björken och lågorna börjar genast klättra mot toppen som ivriga små legosoldater. De slickande lågorna våldtar min björk. Ett stort gult dammoln av pollen lösgör sig från björkens översta delar. Varför gör björken så? Det går inte att ta blicken ifrån den. Den brinnande björken, tänker jag. Den kommer ändå alltid att finnas."

Viktoria Jäderling debuterar med femton noveller som handlar om jakt och avrättningar, enorma bränder och extrem sexighet, om mödrar, falska mödrar, barnlösa mödrar – om magnifika misslyckanden och popens död. Berättelserna läser och bygger upp varandra, avslöjar och misstänkliggör varandra. Alla handskas de med människors strävan att finna skönhet, kärlek och mening i sina liv – ända fram till den punkt där de tvingas bejaka sin djupa skam. Tillsammans skapar de en oroande ensemble som rör sig mot det primitiva, gåtfulla.

Åh Lunargatan nominerades till både Borås Tidnings debutanpris och Katapultpriset för bästa debut under 2017.

"Viktoria Jäderlings noveller har just den kvalitet som utmärker kortprosan när den är som bäst." Christian Swalander, Borås Tidning

"Detta är mogen novellkonst, mättad av erfarenheter... Årets intressantaste debut."

Göteborgs-Posten

"Jäderlings genrelek får mig att tro på att genren är på väg tillbaka."

Politiken

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Åh Lunargatan